Eetstoornissen Pica en Ruminatie Stoornis

jva decker • 14 februari 2023

Pica

Pica is een aandoening die pas recent werd erkend als een eetstoornis. Mensen met pica hunkeren naar non-food stoffen zoals vuil, aarde, krijt, zeep, papier, haar, doek, steentjes en zelfs wasmiddel. Pica wordt het vaakst gezien bij kinderen, adolescenten, zwangere vrouwen en andere personen met een handicap.


Om de aandoening als een stoornis te beschouwen, zou er geen culturele geschiedenis van de consumptie van de specifieke non-foodstof moeten zijn en de substanties die geconsumeerd worden, moeten door iedereen in dezelfde culturele sfeer als oneetbaar worden beschouwd.


Als je pica hebt, loop je risico op infecties, verwondingen aan het spijsverteringsstelsel en een tekort aan voedingsstoffen. Afhankelijk van de stoffen die worden gegeten, kan er vergiftiging van het lichaam en organen zijn, leidend tot de dood.



Ruminatie stoornis

Dit is een andere pas erkende eetstoornis. Mensen met deze aandoening duwen eten weer naar boven dat ze eerder hebben ingeslikt om opnieuw te worden gekauwd en vervolgens opnieuw doorslikken of uitspugen. Dit gebeurt normaal gesproken binnen de eerste 30 minuten na het eten van een maaltijd. Het moet niet worden verward met medische aandoeningen zoals reflux, omdat het volledig vrijwillig is.


De stoornis kan worden gezien bij baby's, kinderen en volwassenen. Kinderen en volwassenen met deze aandoening moeten een behandeling ondergaan voor de aandoening die moet worden behandeld. Het grootste gevaar van een ruminatie stoornis is dat het ertoe kan leiden dat patiënten de hoeveelheid voedsel die ze eten in het openbaar beperken, wat kan leiden tot ondergewicht.


door jva decker 17 januari 2025
Wat voor invloed heeft een verslaving op relaties en hoe bouw je deze weer op?
Afkickkliniek van Phase 1 herstelbegeleiding in Zuid-Afrika Kaapstad.
door jva decker 21 november 2024
Benieuwd of jouw zorgverzekering een behandeling in Zuid-Afrika vergoedt? We helpen je graag verder, zodat je zonder zorgen aan je herstel kunt beginnen.
een afbeelding van de kliniek van phase 1 herstel begeleiding
door jva decker 3 november 2024
De term “junkiegedrag” wordt vaak gebruikt om het gedrag te beschrijven van iemand die gevangen zit in een verslaving, maar het kan ook snel leiden tot negatieve stereotypering en onbegrip.
Meer posts

"Volg ons verhaal via onze blog pagina..."

Op onze blog pagina volg je onze vorderingen van week tot week & houden we je op de hoogte van interessante ontwikkelingen....

Aan de slag

Neem contact met ons op en je hoort binnen 24 uur van ons!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief
Share by: