Hulp bij verslaving als je het nodig hebt

Iedereen die in herstel is van verslaving, heeft begeleiding nodig & soms heb je daar meer ondersteuning bij nodig in de vorm van een veilige woonplek of aanvullende therapie. 

Ik wil een plek!

Wil je een plek in ons safehouse? Stuur dan een bericht en we nemen binnen 24 uur contact met je op!
Een vinkje in een cirkel op een witte achtergrond.

Volledig vergoed

Een vinkje in een cirkel op een witte achtergrond.

24/7 ondersteuning

Een vinkje in een cirkel op een witte achtergrond.

mobile app

Een vinkje in een cirkel op een witte achtergrond.

eigen counselor

Een logo voor fase 1 toont een hart in een cirkel

Wil je extra hulp bij verslaving & herstel?

Optimaal herstellen: daarmee heb je de grootste kans dat je niet meer terug valt in oud gedrag of weer gaat gebruiken. Iedereen die in herstel wil gaan van verslaving, heeft herstel begeleiding nodig & waar nodig is extra ondersteuning bij Phase 1 voor handen in de vorm van een veilig wonen oplossing of aanvullende therapie-vormen die helpen bij herstel.
Wat is herstelbegeleiding?

Welkom bij

onze herstel gemeenschappen

Onze herstel gemeenschappen bevinden zich in een rustige en inspirerende omgeving waar je aan je herstel kunt werken met ondersteuning van onze begeleiders. Uitgekozen om zo weinig mogelijk prikkels te hebben op een dag, maar toch dichtbij de maatschappij zodat je langzaam weer kunt wennen...

Wat is wonen in ons safehouse?

Herstellen kunnen we niet alleen & dat gegeven is al heel erg lastig te accepteren. We zijn immers, als verslaafden, zo ontzettend gewend ons te isoleren & alles alleen proberen op te lossen. Daarom is er Phase 1. Om jou te helpen bij het opbouwen van een leven in herstel, waarbij we de focus leggen op 13 leefgebieden. Deze 13 gebieden moeten kwalitatief op orde zijn om de kans op terug vallen zo klein mogelijk te maken. We gaan daarom samen aan de slag met bijvoorbeeld je financiën, je leef situatie, zingeving & nog veel meer! 
over de 13 leefgebieden

Veilig wonen in ons safehouse 

Herstellen van een verslaving in een safehouse

Jouw eigen ruimte

Je krijgt in het complex een kamer toegewezen welke je deelt met één kamergenoot. Dat je een kamergenoot hebt, heeft een therapeutische reden: het voorkomt isolatie & helpt je te leren om te gaan en rekening te houden met anderen. De kamers zijn comfortabel ingericht. Je vindt er je bed, een tafel om aan te werken, een nachtkastje & een kledingkast. Op de kamers zijn geen persoonlijke TV's. Voorts is het niet toegestaan om, zonder voorafgaande toestemming, aanpassingen te doen aan je kamer of (electronische) apparaten op je kamer te zetten. 

 

Zo word je begeleid in ons safehouse

Je begeleiders zijn 24 uur per dag beschikbaar. Je krijgt een vaste begeleider toegewezen die, samen met jou, een overzicht maakt van je huidige realiteit: welke andere problemen zijn er? Wat is je financiële situatie? Hoe is het contact met je naasten? Ook ga je samen met je begeleider aan de slag met je herstel. Je bezoekt daarom ook elke week minimaal 3 zelfhulpgroepen, werkt aan ons herstelprogramma en je werkt aan alle 13 leefgebieden om jouw zelfredzaamheid te vergroten.

Begeleiding in een safehouse
Herstellen van een verslaving in een natuurlijke omgeving

Herstellen in een natuurlijke omgeving

Onze woongemeenschappen staan in een natuurrijke omgeving & bieden de ruimte om te wonen & te werken aan jezelf. We hebben de beschikking over slaapkamers, er zijn gemeenschappelijke ruimtes zoals een gezamenlijke woonkamer, een (herstel)bibliotheek, groepsruimtes, een creatieve ruimte, een fitnessruimte, een yoga ruimte en een buitengebied om in alle rust te ontspannen als daar ruimte voor is. Het complex staat onder 24 uurstoezicht en is een 100% middelenvrije omgeving. 

 

Herstellen met anderen

 Je huisgenoten komen allemaal van verschillende achtergronden, hebben verschillende leeftijden, kampen met dezelfde problematiek als jij en zijn bovenal gemotiveerd om een leven in herstel op te bouwen. Ze helpen je dan ook graag om je te laten wennen aan je nieuwe woonplek en zorgen er voor dat je je snel thuis voelt. Ook zij waren ooit waar jij nu bent en weten als geen ander hoe dat voelt. 

Huisgenoten in een woongemeenschap voor herstel
Bezoek ontvangen in een safehouse

Bezoek ontvangen in een safehouse?

Je mag uiteraard bezoek ontvangen op het complex. Hiervoor zijn gezette tijden, waarbij je de ruimte hebt om jezelf af te zonderen met je naasten. Omdat dit een "Sober living" omgeving is, wordt er van je bezoek verwacht dat zij zelf meegebrachte tassen en spullen overdragen voor controle. Zo garanderen we dat het complex voor iedereen een veilige omgeving blijft. 

 

Naar Buiten

Je mag uiteraard naar buiten bij Phase 1. De eerste periode zal dat vaak onder begeleiding zijn of met vooraf verkregen toestemming. Het is een stukje bescherming voor jezelf om in die beginfase door te kunnen zetten & de juiste keuzes te blijven maken. 

Naar buiten en beweging in een safehouse
Een man en een vrouw schudden elkaar de hand in een 3D-cartoon.

Voorwaarden om in een safehouse te wonen

Om in aanmerking te komen voor een begeleid wonen plek is het belangrijk dat je: 

  • Verslaving als primaire problematiek hebt
  • Je blijft ingeschreven in de gemeente van oorsprong
  • Je in behandeling bent of recentelijk bent geweest
  • Problematiek hebt op meerdere leefgebieden
  • Beperking ondervindt in je dagelijks functioneren
  • Gemotiveerd bent om je leven op basis van abstinentie in te richten
  • De bereidheid tot verandering laat zien tijdens de intake
  • ļ»æ18 jaar of ouder bent. 
Wat kost een plek?

 Welke vormen van therapie biedt Phase 1 aan?

Soms is er net wat meer nodig dan begeleiding alleen. Soms is de onderliggende problematiek van een dusdanige aard, dat het belangrijk is dat je aanvullende therapie gaat volgen. Phase 1 heeft een omvangrijk netwerk van gecertificeerde therapeuten die bewezen effectieve therapie geven om je te helpen bij je herstel.
aanvullende therapie voor herstellende verslaafden

Psycho therapie

Psychotherapie is een verzamelnaam voor een aantal reguliere vormen van therapie die gebruik maken van bepaalde gesprekstechnieken. Psychotherapie kan goed helpen, óók bij psychotische klachten. Psychotherapie kan de nadruk leggen op Cognitieve gedragstherapie technieken of het verwerken van bijvoorbeeld trauma's . 

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie is een denk- en doe therapie. Gesprekstherapie wordt aangevuld met oefeningen en gedragsexperimenten in het alledaagse leven. Bij CGT wordt vaak gebruikt gemaakt van een G-schema. Een schema waarmee je bepaalde gedachten en gevoelens op een gestructureerde manier kunt onderzoeken. Binnen een CGT behandeling kun je de opdracht krijgen een aantal G-schema’s te maken, en deze samen met de therapeut na te bespreken.

Systeem therapie

Wanneer je systeemtherapie krijgt, dan ga je in gesprek met je behandelaar over je eigen plek ten opzichte van anderen en hoe je de positie binnen ‘het systeem’ waar je toe behoort, positief leert beïnvloeden. Systeemtherapie gaat vaak over het gezinssysteem waar je uitkomt, of nu deel van uitmaakt. Ook gaat het over de verschillende leden van het gezin en hoe problemen met elkaar in stand worden gehouden. Dit laatste is de andere basisgedachte bij systeemtherapie: een ongezonde interactie binnen het systeem, kan een ziekmakende uitwerking hebben op leden uit het systeem.

Acceptance & commitment therapie

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een vorm van gedragstherapie die geschikt is voor verschillende problemen zoals angst, depressie, en psychose. ACT is erop gericht om het zinloze gevecht met vervelende gedachten, emoties en lichamelijke sensaties te staken. Zo ben je in staat om je aandacht te richten op de dingen die je werkelijk belangrijk vindt in het leven. Bij het Acceptance-onderdeel van ACT, leer je ruimte te maken voor vervelende emoties (acceptatie), gezonde afstand te nemen van vervelende gedachten (defusie), stilstaan bij wie je bent (identiteit), en meer te leven in het hier en nu (mindfulness).

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident. EMDR werd meer dan 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door de Amerikaans psychologe Francine Shapiro. In de jaren daarna werd deze procedure verder uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode.

Paarden coaching

Paarden communiceren non-verbaal, oftewel met hun houding, gedrag en uitstraling. Zoals ze op andere paarden reageren, reageren ze ook op mensen. Door de paardentaal te kennen, kan de paardencoach de reacties vertalen naar de persoon toe. Dit zorgt bij de persoon voor inzichten in waar de belemmering mee te maken kan hebben.

Ik wil een plek!

Ik zou graag een plek willen in een Phase 1 Safehouse en meld me bij dezen aan!

"Een extra duwtje in de rug..."

Soms is de leef omgeving zo onveilig, dat het beter is om tijdelijk in een safehouse te gaan wonen & soms zijn trauma's zo groot, dat diepgaande therapie belangrijk is om je te helpen. Dáárom kun je ook daarvoor bij ons aankloppen.
Share by: