Pijnstillers en verslaving...

Hoe Het Ontstaat en Waarom Opname De Enige Oplossing is...

Neem contact met ons op!

Aan de slag

Neem contact met ons op en je hoort binnen 24 uur van ons!

Vergoed door je zorgverzekeraar

24/7 ondersteuning

Vestiging in Hilversum, Breda en Hoorn

eigen begeleider

Hoe Het Ontstaat en Waarom Opname De Enige Oplossing Is

Pijnstillers worden vaak voorgeschreven voor het verlichten van lichamelijke pijn, maar ze kunnen ook een gevaarlijke verslaving veroorzaken. Veel mensen beseffen niet hoe verslavend pijnstillers kunnen zijn, totdat ze er afhankelijk van worden. Bij Phase 1 Herstel Begeleiding begrijpen we de complexiteit van een verslaving aan pijnstillers en bieden we de meest intensieve en effectieve behandeling om je te helpen herstellen. Een opname in onze kliniek is de beste manier om deze verslaving te overwinnen.

Hoe Ontstaat Een Verslaving aan Pijnstillers?

Pijnstillers, zoals opioïden (bijv. oxycodon, morfine of fentanyl) of andere sterk werkende medicijnen, worden vaak voorgeschreven na operaties of bij chronische pijn. Ze kunnen effectief zijn in het verlichten van pijn, maar ze hebben ook een grote schaduwzijde: het risico op verslaving. Dit is hoe een verslaving aan pijnstillers kan ontstaan:

1. Fysieke Afhankelijkheid

Na verloop van tijd raakt je lichaam gewend aan de pijnstillers, en heb je steeds hogere doses nodig om hetzelfde effect te ervaren. Dit leidt tot fysieke afhankelijkheid, waarbij je lichaam niet meer zonder de pijnstillers kan functioneren.

2. Psychologische Verslaving

Naast de fysieke afhankelijkheid kan er ook een sterke psychologische verslaving ontstaan. Mensen gaan de pijnstillers gebruiken om niet alleen fysieke pijn, maar ook emotionele pijn of stress te verlichten. Dit kan resulteren in ongecontroleerd gebruik en een drang om door te blijven gaan met het innemen van de medicijnen, zelfs als de oorspronkelijke pijn verdwenen is.

3. Escalatie van Gebruik

Wat begint met een voorschrift van de dokter kan al snel leiden tot het ongecontroleerd verhogen van de dosis of het zoeken naar illegale middelen om dezelfde effecten te bereiken. Dit gedrag kan gevaarlijk zijn en zelfs leiden tot een overdosis of ernstige gezondheidsproblemen.

Waarom Een Opname In Onze Kliniek De Enige Oplossing Is

Het is buitengewoon moeilijk om op eigen kracht te stoppen met pijnstillers. De fysieke en mentale afhankelijkheid maakt het vrijwel onmogelijk om zonder professionele hulp te herstellen. Bij Phase 1 Herstel Begeleiding bieden we de meest intensieve behandeling voor een verslaving aan pijnstillers. Hier is waarom opname in onze kliniek de beste oplossing is:

1. Veilige Ontwenning

Het abrupt stoppen met pijnstillers kan gevaarlijk zijn. Ontwenningsverschijnselen, zoals misselijkheid, angst, slapeloosheid en hevige pijn, maken het lastig om zonder begeleiding af te kicken. In onze kliniek krijg je de juiste medische zorg om je op een veilige en gecontroleerde manier te laten ontgiften, met minimale risico’s.

2. Intensieve Therapieën

Onze behandeling voor pijnstillerverslaving is intensief en diepgaand. Dagelijks krijg je individuele en groepssessies, cognitieve gedragstherapie (CGT), en andere therapeutische interventies die speciaal zijn ontworpen om de oorzaken van je verslaving aan te pakken. Dit geeft je de tools en inzichten die nodig zijn om de cyclus van afhankelijkheid te doorbreken.

3. Holistische Behandeling

Bij Phase 1 Herstel Begeleiding geloven we in een holistische benadering van herstel. Naast de mentale en fysieke aspecten van je verslaving, richten we ons ook op je algehele welzijn. Dit betekent dat we werken aan gezonde gewoontes, zoals regelmatige lichaamsbeweging, goede voeding en mindfulness, om je te helpen sterker terug te komen.

4. Nazorg en Terugvalpreventie

Onze zorg stopt niet zodra je onze kliniek verlaat. We bieden uitgebreide nazorg om je te ondersteunen bij de terugkeer naar het normale leven. Terugvalpreventie is een essentieel onderdeel van ons programma, zodat je de tools hebt om blijvend van je pijnstillerverslaving af te komen.

Symptomen van Een Pijnstillerverslaving

Het herkennen van de symptomen van een pijnstillerverslaving is de eerste stap naar herstel. Hier zijn enkele signalen dat je mogelijk een verslaving aan pijnstillers hebt ontwikkeld:


  • Je hebt steeds meer pijnstillers nodig om hetzelfde effect te voelen.


  • Je blijft pijnstillers gebruiken, ook als de pijn waarvoor ze zijn voorgeschreven verdwenen is.


  • Je ervaart ontwenningsverschijnselen wanneer je stopt met het gebruik van de pijnstillers.


  • Je bent constant bezig met het verkrijgen of gebruiken van pijnstillers.


  • Je bent minder geïnteresseerd in andere aspecten van je leven, zoals werk, relaties of hobby’s.

ļ»æ

Als je een van deze symptomen herkent, is het tijd om hulp te zoeken.

Neem De Eerste Stap naar Herstel

Een verslaving aan pijnstillers kan verwoestende gevolgen hebben voor je gezondheid, je relaties en je leven. Maar er is hoop. Bij Phase 1 Herstel Begeleiding bieden we de meest effectieve en intensieve behandeling om je te helpen deze verslaving te overwinnen.

ļ»æ

Met een opname in onze kliniek krijg je de beste zorg, ondersteuning en begeleiding om je leven weer op de rails te krijgen.


Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze behandelingen en hoe we jou kunnen helpen de controle terug te krijgen.

Aan de slag!

Waar wacht je nog op? Kom direct in actie & kies voor een leven in herstel

"Alleen is herstel kansloos"

Alleen is wat je gewend bent, het is wat de ziekte verslaving van je wilt. Daarom is het zo belangrijk om direct hulp bij verslaving te vragen , want herstellen doen we samen!
Share by: