Ketamine drinken...

Phase 1: Zorg door ervaringsdeskundige zorgprofessionals...

Neem contact met ons op!

Aan de slag

Neem contact met ons op en je hoort binnen 24 uur van ons!
Een vinkje in een cirkel op een witte achtergrond.

Vergoed door je zorgverzekeraar

Een vinkje in een cirkel op een witte achtergrond.

24/7 ondersteuning

Een vinkje in een cirkel op een witte achtergrond.

Vestiging in Hilversum, Breda en Hoorn

Een vinkje in een cirkel op een witte achtergrond.

eigen begeleider

Wat Je Moet Weten Over Het Gebruik en de Gevaren...

Ketamine staat bekend als een dissociatieve verdovende stof die in eerste instantie als verdovingsmiddel werd gebruikt in de geneeskunde, met name voor dieren. Tegenwoordig wordt het echter ook recreatief gebruikt, en het komt steeds vaker voor dat mensen ketamine drinken in plaats van het te snuiven of injecteren. Maar wat gebeurt er eigenlijk als je ketamine drinkt? Wat zijn de effecten en risico’s? En hoe groot is de kans op verslaving?

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over ketamine, de risico’s van gebruik, en wat je kunt doen als je merkt dat ketamine een probleem voor je begint te worden.

Wat gebeurt er als je ketamine drinkt?

Ketamine drinken is een minder gebruikelijke manier van inname, maar het kan nog steeds sterke effecten hebben. Omdat ketamine een verdovende en dissociatieve werking heeft, kan het gebruik leiden tot de volgende effecten:

  • Verdoving van het lichaam: Gebruikers ervaren vaak een verminderd bewustzijn van hun fysieke omgeving.
  • Dissociatie: Dit is een toestand waarbij je je los voelt van je lichaam of de realiteit. Gebruikers kunnen zich 'afgesneden' voelen van hun eigen gedachten, gevoelens of omgeving.
  • Visuele hallucinaties: Soms ervaart men verwrongen waarnemingen van tijd en ruimte.
  • Verwardheid en desoriëntatie: Vooral bij hoge doseringen kan ketamine leiden tot verwarring en verlies van controle over bewegingen en gedachten.
Wanneer ketamine wordt gedronken, kan de werking iets langer duren voordat het effect heeft in vergelijking met snuiven of injecteren, maar de effecten kunnen net zo intens zijn.
Het zwembad bij de kliniek van Phase 1

Hoe groot is de kans dat je verslaafd raakt aan ketamine?

Ketamine heeft de potentie om zowel fysiek als psychologisch verslavend te zijn. Hoewel het gebruik van ketamine niet altijd direct tot verslaving leidt, zijn er bepaalde risicofactoren die de kans op afhankelijkheid vergroten, zoals frequent gebruik, toenemende doseringen, en het gebruiken van ketamine om persoonlijke problemen te vermijden.

ļ»æ

Gebruikers ontwikkelen vaak snel een tolerantie, wat betekent dat ze steeds meer nodig hebben om hetzelfde effect te bereiken. Dit kan leiden tot een vicieuze cirkel van steeds zwaarder gebruik, met alle bijbehorende gezondheidsrisico’s.

De kliniek in Zuid-Afrika van Phase 1

Wat zijn de gevaren van ketamine?

Het gebruik van ketamine, vooral op lange termijn, kan ernstige gevolgen hebben voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Enkele van de belangrijkste gevaren zijn:


  • Schade aan de blaas: Langdurig gebruik kan leiden tot ernstige schade aan de blaas en urinewegen, wat soms zelfs chirurgische ingrepen vereist.

ļ»æ

  • Verslechterde cognitieve functies: Ketamine kan je geheugen, concentratie en algehele denkvermogen negatief beïnvloeden.


  • Psychose en mentale problemen: Regelmatig gebruik van ketamine kan leiden tot psychotische episodes, angststoornissen en depressie.


  • Fysieke schade: Door de verdovende werking kunnen gebruikers zichzelf verwonden zonder het te beseffen, omdat ze hun lichaam minder goed aanvoelen.


Hulp zoeken bij ketaminegebruik

Als je merkt dat ketaminegebruik een probleem begint te worden – bijvoorbeeld als je het steeds vaker gebruikt, als je problemen hebt om te stoppen, of als je het gebruikt om te ontsnappen aan persoonlijke problemen – is het tijd om hulp te zoeken.

ļ»æ

Bij Phase 1 Herstel Begeleiding helpen wij mensen die worstelen met verslaving, waaronder ketaminegebruik. We bieden een uniek traject dat je helpt om niet alleen te stoppen met ketamine, maar ook om de onderliggende oorzaken van je verslaving aan te pakken.

Ben ik verslaafd aan ketamine? Zo kun je het zelf onderzoeken

Vraag jezelf de volgende vragen om te bepalen of je mogelijk een probleem hebt met ketamine:


  • Gebruik je ketamine vaker of in grotere hoeveelheden dan je van plan was?


  • Heb je het gevoel dat je ketamine nodig hebt om te kunnen functioneren of ontspannen?


  • Gebruik je ketamine om te ontsnappen aan persoonlijke problemen of stress?


  • Heb je geprobeerd te stoppen met ketamine, maar lukt dit niet?

ļ»æ

  • Heeft ketamine een negatieve impact op je werk, relaties of gezondheid?


Als je ‘ja’ antwoordt op één of meer van deze vragen, kan het zijn dat je verslaafd bent aan ketamine. Het is dan belangrijk om professionele hulp te zoeken.

Twee mannen zitten op een trap en praten met elkaar over hulp voor verslaving

Waarom Phase 1 Herstel Begeleiding?

Bij Phase 1 Herstel Begeleiding bieden we een unieke en intensieve behandeling voor mensen die worstelen met ketamineverslaving. Wat ons traject zo uniek maakt in Nederland is dat wij de meest intensieve behandeling bieden, met aandacht voor zowel de verslaving als de onderliggende oorzaken. Onze behandeling omvat:


  • Ondersteuning richting behandeling: Wij helpen je stap voor stap om de juiste behandeling te krijgen.


  • Ondersteuning voor naasten: Verslaving raakt niet alleen de persoon zelf, maar ook familie en vrienden. Daarom betrekken we je naasten bij het herstelproces.


  • Intensieve begeleiding na behandeling: Onze hulp stopt niet na de behandeling. Wij bieden langdurige nazorg om terugval te voorkomen.


  • Mogelijkheden voor tijdelijk verblijf: Voor mensen die behoefte hebben aan een stabiele omgeving tijdens hun herstel, bieden wij tijdelijke verblijfsmogelijkheden.

Externe links naar wetenschappelijke informatie over ketamine

Wil je meer weten over ketamine en de effecten ervan? Hier zijn enkele betrouwbare wetenschappelijke bronnen:



Plan een gratis gesprek

Als je hulp nodig hebt met het stoppen met ketamine, neem dan vandaag nog contact op met Phase 1 Herstel Begeleiding voor een gratis gesprek. Samen bepalen we of er sprake is van verslaving en wat de beste volgende stappen zijn op weg naar herstel.

Aan de slag!

Waar wacht je nog op? Kom direct in actie & kies voor een leven in herstel

"Alleen is herstel kansloos"

Alleen is wat je gewend bent, het is wat de ziekte verslaving van je wilt. Daarom is het zo belangrijk om direct hulp bij verslaving te vragen , want herstellen doen we samen!
Share by: